Wat is de Bios Urn™?

Bios Urn voor huisdieren

De Bios Urn™ biedt de mogelijkheid om uw overleden huisdier te herinneren door de crematie-as te gebruiken om een boom of struik uit de urn te laten groeien. De Bios Urn™ kan 3 liter as bevatten, is 30 cm hoog en heeft een doorsnede van 14 cm.

De Bios Urn™ is een unieke volledig composteerbare urn, vervaardigd uit een mengsel van cellulose, verdichte turf en kokosschillen.

De Bios Urn™ is een gepatenteerde uitvinding van het Spaanse bedrijf Estudi Moline in Barcelona. Wij zijn distributeur voor Nederland voor dit mooie product.

Hoe werkt dat dan? 

 Bios Urn hoe gebruik je die

 

 

 bios urn met boom

Vragen en antwoorden

Waar koop ik mijn Bios Urn™
U koopt uw Bios Urn™ bij één van onze verkooppunten. Mocht een door u beoogd verkooppunt nog geen Bios Urn™ verkopen, wijst u ze dan op de mogelijkheid daartoe.

Kan ik elke heester laten groeien uit de Bios Urn™?
Ja, dat kan, als deze heester normaal gesproken in het Nederlandse klimaat en de grond waar u de urn begraaft, goed groeit. Zie het assortiment aan zaailingen van heesters, die speciaal voor de Bios Urn™ is gekweekt.

Mag ik een urn in mijn eigen tuin begraven?
Ja, in de tuin van uw koophuis mag u vrij de urn begraven. Uiteraard dient u met keuzes rekening te houden van de grootte van uw tuin.

Wat doen asresten met de bodem waarin de urn begraven wordt?
Asresten bevatten alle benodigde mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn om een voorspoedige groei, zo heeft TNO onderzocht. Asresten zijn dus bevorderlijk voor elke grondsoort.

Ik heb de as van mijn overleden huisdier al een tijdje thuis staan. Kan ik die gebruiken in mijn Bios Urn™?
Ja, asresten verliezen nauwelijks hun voedingswaarden of minerale eigenschappen.

Past de as van mijn huisdier wel in de Bios Urn™ ?
De Bios Urn kan maximaal 3 liter as bevatten. Een huisdier tot 60 kilo heeft ongeveer die inhoud als asresten na de crematie.

Wat kost mij een Bios Urn™ ?
De aanschaf van een Bios Urn™ kost € 136. Daar komt bij de kosten van het zaad of de zaailing van de door u gekozen heester of. U vindt hier  suggesties voor heesters. Ook voor mensen zonder tuin is een aantal mogelijkheden aangegeven.

Ook kunnen beheerders van terreinen waar u de urn wilt begraven kosten in rekening brengen. Als u een dierencrematorium vraagt de asresten in de urn te doen en u verder behulpzaam te zijn met het begraven, dan kunnen zij daar extra kosten voor in rekening brengen.

Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact op met ons. We helpen u graag.

Wat vindt u van de Bios Urn™ ?

Reageer op onze Facebookpagina. Dank u !

Facebookpagina MijnDierLeeftVoort

 

 

 

Tuesday the 23rd - - Bios Urnen voor mensen